OBILJEŽAVANJE 31. OBLJETNICE OSLOBAĐANJA ROGOZNIČKIH VOJARNI

Uncategorized

Točno prije 31. godinu 17.rujna 1991. godine kada su Rogoznicu nadlijetali migovi jugovojske a u valu uplovila tri ratna broda odvijala se dobro osmišljena akcija oslobađanja rogozničkih vojarni koju uz šibenske branitelje veliki udio dali su i pripadnici 3. imotske bojne 4. brigade ZNG na čelu sa pok. komodorom Ivicom Tolića. Vojarne su oslobođene bez ispaljenog metka, bez žrtava a ishod je bio predaja oficira i vojnika takozvane JNA. Vojarne je preuzela hrvatska vojska pune oružja i oruđa koje su pomogle u daljem oslobađanju naše domovine i odbacivanjem neprijatelja sa šibenskog mosta.

Pred središnjim križem na rogozničkom groblju vijence su položili i upalili svijeću braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata a među njima i udruga HVIDR-a Imotski, župan Šibensko-kninski Marko Jelić, načelnica Rogoznice Anita Živković, izaslanik ministra obrane Ivica Ušljebrka i Goran Pauk izaslanik podpredsjednika vlade i Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Blagoslov i molitvu za sve poginule i preminule branitelje održao je rogoznički župnik Filip Rodić. U Domu Matice hrvatske uz intoniranje lijepe naše i odavanja počasti minutom ponosne hrvatske tišine za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, prigodnim riječima obratili su se načelnica Anita Živković i Goran Pauk izaslanik podpredsjednika vlade i Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.