Priopćenje Udruge HVIDR-a Imotski u svezi govora mržnje trenutnog predsjednika RH Zorana Milanovića

Uncategorized

 

 

Predstavnici imotske HVIDR-e zajedno sa svojim suborcima, članovima udruge, obiteljima stradalih, poginulih i nestalih branitelja Imotske krajine, najoštrije osuđuju govor mržnje predsjednika Z. Milanovića, koji je jučer, dana 22. travnja, svojim istupom prilikom komemoracije žrtvama Jasenovca,  uvelike povrijedio sjećanje na časne i hrabre branitelje, članove HOS-a, njihove obitelji i najmilije.

Zaboravlja li pred. Milanović kako su se ti časni hrvatski branitelji među prvima stavili u obranu Domovine od velikosrpske i četničke agresije? Zaboravlja li pred. Milanović kako je najmlađi član HOS-ove postrojbe Mario Rehor imao samo 17 godina kada ga je neprijatelj izmasakrirao na najgori i normalnom ljudskom umu, nezamislivi način? Zaboravlja li pred. Milanović kako se zbog te časne i svete prolivene krvi, on danas naziva predsjednikom Hrvatske, a svojedobno i  premijerom? Zaboravlja li u konačnici gdje se nalazio te ’91. g., spremajući se za diplomaciju i visoku politiku po toplim europskim uredima, dok su njegova generacija, a i mlađi i stariji od njega ginuli diljem Lijepe naše? Svojedobno je Hrvatsku nazvao „slučajnom državom“, a sada bi i Domovinski rat gurao u ropotarnicu hrvatske prošlosti, a časne hrvatske branitelje na smetlište ljudskog zaborava, stideći se onih koji su njemu i njegovima, svojom žrtvom, osigurali brojne životne ugode i privilegije.

U Domovinskom je ratu Hrvatsku branilo 3.000 pripadnika HOS-a. Gotovo da nije bilo ratišta na kojem nije bilo postrojbi HOS-a i nisu se borili za nikakvu fašističku tvorevinu. Branili su Hrvatsku od jugovojske i četnika koji su na sebi nosili crvenu zvijezdu petokraku. U samo par mjeseci 1991. godine poginulo je više od 700 pripadnika HOS-a koji su na rukavu nosili grb koji se nalazi na spomeniku poginulima koji bi pred. Milanović sad “bacio negdje”.

 U jedno smo sigurni: kakav je Milanović bio karakter ’91. g., takav je karakter pokazao i jučer.

„Za dom spremni“ – „Domovini vjerni“

 

Udruga HVIDR-a Imotski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)