BUŠIĆI PROSLAVILI 32. OBLJETNICU

Događanja

Dana 13. lipnja 2024. godine, na blagdan sv. Ante na Posuškom Gracu proslavljena je 32. obljetnica osnutka prve profesionalne postrojbe pukovnije i 1. gardijske brigade HVO-a „Ante Bruno Bušić“. Riječ je o prvoj profesionalnoj postrojbi HVO-a koja je bila temelj osnivanja !. gardijske brigade „Ante Bruno Bušić“

Svečana proslava počela je slavljenjem sv. Mise  u župnoj crkvi na Posuškom Gracu. Misno slavlje predvodio je fra. Tomislav Crnogorac. Na početku misnog slavlja pročitana su imena 106 poginulih pripadnika ove postrojbe.

Nakon  završetka mise uslijedio je mimohod sa stjegovima do područne škole na Gracu. Intoniranjem himne lijepa naša, minutom šutnje za poginule pripadnike postrojbe i za sve one koji su položili svoje živote na Oltar Domovine. Brojna izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće. Vijence je položilo i izaslanstvo Republike Hrvatske s braniteljskim udrugama iz republike Hrvatske.

Za sve žrtve i njihove obitelji i za sve poginule i nestale, umrle branitelje u Domovinskom ratu pomolio se župnik župe Posuški Gradac fra. Petar Drmić.

Postrojba je imala 106 poginulih i više od 500 ranjenih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)