OBILJEŽAVANJE SPOMENDANA – DANA MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE I DANA MIRNE REINTEGRACIJE HRVATSKOG PODUNAVLJA, TE DANA OTVORENIH VRATA VETERANSKOG CENTRA – PODRUŽNICA SINJ

Događanja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim  hrvatski braniteljima u Domovinskom ratu. Molitvu odrješenja za sve poginule i umrle branitelje predvodio je gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra. Marinko Vukman.

U organizaciji Ustanove Veteranskog centra  – Podružnice Sinj prigodno je obilježen Spomendan Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja dan je kojim se ukazuje na dva važna datuma iz povijesti suvremene hrvatske države. Dan međunarodnog priznanja RH potvrda je državnosti i ostvarivanje pune afirmacije hrvatske države u okviru međunarodne zajednice, a dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske čime su stvoreni uvjeti za mirnodopski život, rad i razvoj na području cijele države.

Prigodnim riječima obratili su se u ime SDŽ  Damir Gabrić u ime branitelja pukovnik Marko Vukasović te Voditelj  Podružnice Sinj – Veteranskog centra, g. Igor Vidalina koji je branitelje upoznao sa radom Veteranskog centra i zahvalio se na njihovom dolasku.

Na kraju se obratila koordinatorica Podružnice , gđa. Marijana Ajduković koja je predstavila programe i rad Veteranskog centra – Podružnice Sinj