PRIKAZANA PROJEKCIJA IGRANO DOKUMETARNOG FILMA

Uncategorized

NISAM SE BOJAO UMRIJETI domoljubna misija ANTONA KIKAŠA 1991.

U suradnji sa Hrvatskim generalskim zborom Udruga HVIDR-a Imotski kao suorganizator 08.12.2022. godine u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta prikazali smo projekciju igrano-dokumentarnog filma NISAM SE BOJAO UMRIJETI – domoljubna misija ANTONA KIKAŠA 1991.                                                                             

Ovo je još jedan podsjetnik javnosti na teško izborenu slobodu i hrvatsko državno osamostaljenje od prije tridesetak godina iskazujući pri tome poštovanje i zahvalnost poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Posebna čast nam je bila nazočnost gospodina ANTONA KIKAŠA koji je već duže vrijeme planirao prikazati projekciju filma u Imotskom ali zbog velikih obaveza on nije mogao sudjelovati  tom događaju, te da se pokloni žrtvi svih Imoćana koji su dali živote za našu domovinu.

Gospodin Anton Kikaš poslije projekcije filma obratio se publici sa velikim poštovanjem prema žrtvi Imoćana koji su dali svoje živote u obrani lijepe naše kao i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Ukratko je ispričao i svoju životnu priču koja nije ispričana u filmu gdje je prekidan u više navrata velikim pljeskom, što je znak da je i publika bila oduševljena sa filmom i njegovim izlaganjem.

Gospodin Anton Kikaš u svom dvodnevnom posjetu Imotskom posjetio je Franjevački samostan sv. Franje gdje ga je primio gvardijan i župnik fra. Zoran Kutleša, grad Imotski gdje ga je primila dogradonačelnica Anamarija Radelić, pohodio je braniteljski spomenik gdje je položio vijenac i zapalio svijeću za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. U odlasku zapalio je svijeću kod spomenika dok. Franje Tuđmana na Kamenmostu.

Ovim putem u ime Udruge HVIDR-a Imotski i svih gledatelja koji su došli pogledali projekciju filma zahvaljivamo gospodinu Antonu Kikašu na svom dolasku.

                                                                                                                           Udruga HVIDR-a Imotski