U Osoju svečano otvoren Sportski centar Vitez Mile Bošnjak

Uncategorized

Pred mnoštvom uzvanika, u nedjelju je u Osoju je otvoren Spomen park i Sportski centar Vitez Mile Bošnjak.

Svečani program je započeo intoniranjem himne Lijepa naša u izvedbi klape Grga te minutom šutnje za pokojnog Milu Bošnjaka i sve i sve ostale poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

Potom su uslijedila prigodna obraćanja Ivana Mitara, organizatora i domaćina, a ujedno i predsjednika Udruge Gomila-Osoje, načelnika općine Posušje Ante Begića, generala Slavena Zdilara, dožupana splitsko-dalmatinske županije Ante Šošića i ministra Mladena Begića izaslanika Tome Medveda, potpredsjednika hrvatske Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja.

Pred sam kraj protokolarnog dijela programa uslijedilo je svečano otvaranje I. faze Sportskog centra i spomen obilježja. Čast presijecanja vrpce pripala je gospodi Anti Šošiću, Anti Babiću Mladenu Begiću i Kreši Bošnjaku bratu uz nazočnost roditelja pokojnog Mile Bošnjaka.

Posuški župnik fra. Mladen Vukšić blagoslovio je sve izvedene radove i prekrasan spomenik, te je uslijedilo polaganje vijenca i paljenje svijeća za pokojnog Milu Bošnjaka te sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Vitez Mile Bošnjak je istinski heroj Domovinskog rata čije se ime s ponosom izgovara kao diljem Lijepe naše tako i ovdje u njegovoj rodnoj Hercegovini i njegovom Posušju. S nepune 24 godine bio je jedan od prvi Posušana koji su se samo u tenisicama, ali vođeni srcem i ljubavlju za domovinu, priključili Hrvatskoj vojsci. Svoj mladi život položio je na oltar domovine 5. listopada 1991. godine u hrabroj i herojskoj obrani grada Zadra kao jednoj od prekretnica Domovinskog rata.

Njegova žrtva nije i neće biti zaboravljena, Posušje se ponosi svojim vitezom Milom Bošnjakom, a o tome govori i činjenica da jedna gradska ulica nosi njegovo ime, a Kickboxing klub se ogrnuo njegovim viteštvom, kojeg je i sam Mile iznimno obožavao.