POVODOM DANA GRADA IMOTSKOG I BLAGDAN GOSPE OD ANĐELA ODRŽANA JE SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Događanja

Dana 01.08.2022. god. Udruga HVIDR-a Imotski nazočila je na svečanoj sjednici gradskog vijeća grada Imotskog povodom blagdana Gospe od Anđela i dana grada Imotskog. Na spomeniku križ na Topani položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje, nakon toga održana je sveta misa u crkvi sv. Franje koju je predvodio fra. Kristijan Stipanović. Nakon svete mise održana je svečana sjednica gradskog vijeća. Na samom početku intonirana je himna RH nakon čega je uslijedila minuta ponosne tišine za sve poginule i preminule branitelje. Uz brojne goste prigodne govore održali su predsjednik gradskog vijeća gos. Perica Tucak, gradonačelnik Ivan Budalić, župa splitsko dalmatinski gos. Blaženko Boban, izaslanica predsjednika Sabora saborska zastupnica  gosp. Zdravka Bušić i predsjednik vlade republike Hrvatske gos. Andrej Plenković.

Potpisana je Povelja prijateljstva između gradova Imotskog i Obrovca. Potpisali su je Imotski gradonačelnik Ivan Budalić i gradonačelnik Obrovca Ante Župan.

Nagrade Grada za ovu godinu dobili su dr. Joško Maras, fra. Zoran Kutleša i fra. Kristijan Stipanović. Ovim putem čestitamo nagrađenim.