Priopćenje za javnost

Uncategorized

Dana 22. siječnja, 2021. g. svečanost obilježavanja vojno redarstvene operacije Maslenica, već u svom uobičajenom stilu, zasjenio je predsjednik Milanović. Umjesto da dostojanstveno i svečano oda pijetet hrvatskim braniteljima, poginulima i stradalima u operaciji Maslenica, predsjednik Milanović nanovo fokus javnosti usmjerava u jednom drugom pravcu. Predsjednik očito ne može shvatiti kako je Drugi svjetski rat odavno završio te kako je ustaška ideologija propala i neslavno završila u ropotarnici prošlosti. Očito ne može prihvatiti ni činjenicu kako je hrvatska država, moderna i neovisna u kojoj danas živimo, nastala isključivo zahvaljujući volji hrvatskog naroda i žrtvi hrvatskih branitelja koji su je krvavo branili i obranili od velikosrpske i četničke agresije. Opet ističemo: Pripadnici HOS-a su u najtežim trenucima naše .Domovine bili rasporedeni na svim bojištima, ginući i stradavajući za današnje hrvatske naraštaje i kao takvi apsolutno zaslužuju posebnu zahvalnost od čitavog hrvatskog naroda, a posebno političara kojima su upravo pripadnici HOS-a i drugih hrvatskih postrojbi omogućili te pozicije moći.

           Na obilježavanjima slavnih hrvatskih vojnih operacija predsjednik Milanović vidi ustaše i ustaška obilježja te burno reagira do te mjere da niti ne želi doći i pokloniti se žrtvama. Zanimljivo je kako se nakon ispada predsjednika Milanovića podignula i orkestrirana hąjka na HOS i njihove simbole koji su, usput rečeno, legalni u okvirima hrvatskog zakonodavstva, a istodobno se teroristički čin Milorada Arsenića i bacanje bombe na djelatnike HEP-a od strane onih koji su na vlasti nastoji što prije zaboraviti. Nije nimalo sporno što je notorni Milorad abolirani četnik. Nitko se ne pita otkud mu i za što mu služi onolika količina oružja u kući. Da tu priča ne staje valja podsjetiti kako je ovih dana notorni Miloš Stojković, navodni teolog i humanitarac iz Srbije, stigao u hrvatski kraljevski grad Knin, u nekakav službeni posjet Šibensko-kninskoj županiji, Kninu, Kistanjama i

Đervaskama te gaje kao takvog primio i kninski gradonačelnik. A što je napravio Miloš? Otišao na kninsku tvrđavu te počeo maštati o kojekakvim velikosrpskim glupostima i još se gluplje snimio zbog čega je taj snimak i dospio u javnost. Možemo li se s pravom upitati što radi MUP dok abolirani četnici, u kućama kojima im je obnovila hrvatska država, nakupljaju oružje? Što radi hrvatska diplomacija i vlastodršci kada u službeni posjet hrvatskoj županiji 1 hrvatskom gradu dođe osoba koja nakon dobrodošlice najavljuje neke nove velikosrpske ideje, a omalovažavajući hrvatske svetinje’?

Od aboliranih četnika i njima sličnima ne možemo niti išta drugo očekivati.

Neshvatljiva je mlaka reakcija hrvatske javnosti i konkretan, precizan odgovor hrvatskih institucija i sprečavanje ponavljanja istih. Možda da im primjer bude predsjednik Milanović i njegova reakcija i istupi u one dane kada se prisjećamo naših suboraca, njihove žrtve i žrtve koju su podnijele njihove obitelji. Međutim, nitko nije vječan i samo „mijena stalna jest”, ali ako zatreba opet će se naći netko tko će biti spreman Domovini dati, pa ako treba i svoj život kao što se netko našao i u Domovinskom ratu.

Udruga HVIDR-a Imotski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)